Optimering & Effektivisering

JanNicolaisen.dk fik en opgave, som i perioden 2020 og 2021 skulle implementeres i en stor produktionsvirksomhed, over rimelig kort tid. Det var transformation af et gammelt produktionsmiljø til et som ville trække kræsne kunder til og hvor organisationen på samme tid skulle forandre sig så rutinerne omkring ISO og LEAN bliver en del af kulturen. Derudover skulle arbejdsmiljø og miljøkrav fra kommune og tilsyn være uden anmærkninger. Det krævede en del sagsbehandling og aktiviteter, så miljøgodkendelser og håndtering af alle former for affald kunne måle sig med de bedste.
Alt var muligt og alt var i spil og løsningen ses herunder efter optimering.

 • Billeder fra tiden før

  Billeder fra tiden før

  Da beslutningen om en ny maskine var taget, var opgaven at omkalfatre, optimere og lave lidt LEAN på en fabrik som ikke havde tilpasset sig de seneste mange og lange år. Maskinerne var sat som de bedst kunne stå og med mange barrierer for en god kvalitet. Faktisk var alt kaos, som det kan se på billederne.
 • Planlagt rod

  Planlagt rod

  Det kræver ombygning, støbning, rumrenovering, nye installationer samt alt som skal til ved en nyorientering af værkstedet. Vi flyttede de gamle maskiner for at få plads til den nye og solgte de maskiner som ikke var i brug.
 • Nyt layout og ny tid

  Nyt layout og ny tid

  Der skal hele tiden ryddes op og skabes overblik. Men ved et nyt gulv og nye maskiner, optimering og logik og fornuft som retningslinjer sammen med mennesket først har man nu noget man kan viser frem til nye kunder.

Aktiviteterne i optimerings “afdelingen” som er Susanne Thyssen Rasmussen, min samarbejdspartner og jeg, gør det uoverskuelige – overskueligt for alle uanset om det er administration eller produktion, stålindustri, offentlige myndigheder eller medicinindustrien i rollen som optimerings og oprydningskonsulent. Jeg optimerer mod en reduktion af spild af alle typer og vi uddanner de som skal fortsætte med opgaverne, så virksomheden fortsat fremover kan have styr på alt det væsentlige og finde økonomisk overskud og vækst.

Alle forandringer skaber en kulturkamp, hvor gængse rutiner og handlinger, med rod i mange års erfaringer af, hvad vi skal, ud fra holdningen om, at vi gør som vi plejer.

Mennesker på en arbejdsplads, er en gruppe mennesker som handler ud fra relationer, de skal ledes med relationer, og hvor godt vi mestrer at indgå i relationerne, det er det som definerer vores succes i organisationen.

Omsat til normal dansk er jeg handymand “all around” i virksomheden under forandringsperioden.

Kort og godt, så skaber vi den virksomhed som du/I ønsker, og som lever op til lokale og globale krav samt ledelsens strategier, operationer, optimering, management udvikling, omorganisering – alle de elementer, som hænger sammen med drift og udvikling. Vi underviser, så I får de gode værktøjer og vi faciliterer forandringsprocesser og styrker samtale og kommunikation. For kun med et godt samarbejde når alle i mål. Vi holder one2one med ledere og specialister, vi driver workshops og tænketanke med henblik på at fastholde forbedre de gode processer.

Vores kunder siger vi er problemknusere, praktikere og ukuelige og de er glade for vores erfaringer, når vi arbejder aktivt med virksomheder som skal bruge interim styring for projekter eller skal have gennemført større forandringsopgaver med den eksisterende organisation, hvor det er en nødvendighed for at overleve. Vores erfaringer som interim projektledere fra utallige og meget forskellige opgaver og fra mange fagområder, sætter os i stand til at arbejde med stor fleksibilitet og præcision med vores værktøjer under 3XP modellen.