Burgeren er Dansk

 

 

I følge kongresformand Rosa DeLauro fra datiden, blev burgeren, en hakket kød bolle mellem to skiver brød, først skabt i Amerika i 1900, af Louis Lassen, en dansk indvandrer, ejer af Louis ‘Lunch i New Haven, Connecticut.

Louis ‘Lunch, en lille frokostvogn, siges at have solgt den første hamburger og bøfsandwich i USA i 1900.

I Kongressbiblioteket er Louis ‘Lunch noteret for at være den som seriøst havde skabt ensartet hurtigmad til sine kunder.

 

A Burger Born, en artikel, fremhæves Louis’ Lunch’s påstand og historien om Louis’ Lunch som en af de “bedste burgere i USA, og som Hamburgerens skaber. Han begyndte sin karriere som smed i Danmark, der emigrerede til New Haven i 1886. Han begyndte han at sælge frokostartikler fra en madvogn, senere det faste stade Louis Lunch.

I 1900 går forklaringen, at han skabte hamburgeren ved at sammensætte nogle oksekødspartier til en blanding med fantastisk smag og placere dem mellem to stykker almindelig ristet brød, for at betjene en kunde som skulle skynde sig på en rejse.

Elementet blev vellykket og Louis fik sin plads i historien og i Kongresbiblioteket.

Louis Lunch, hans oprindelige forretning, drives stadig ud af samme bygning, den blev flyttet et par blokke og serverer stadig sine burgere mellem to skiver brød uden krydderier af hans familie.

 

 

Share