At leve & være

Du har erfaret, at der hele tiden er forandringer og nye udfordringer, at skulle tage vare på, ikke mindst i en Covid-19 tid. Jeg har oplevet disse forandringer mere end de fleste, og er forandringernes mentor.

Men en baggrund som socialchef, jobcenterchef og arbejdsmarkedscenterchef i det offentlige har jeg en stor baggrund med, at få mennesker i en slags nød, ind i et fokusområde, så de kan hjælpes og hjælpe sig selv. Som klubmedarbejder om aftenen i det mest kriminelle område på Amager, hvor klubben fjernede kriminelle fra gaden, har jeg en meninger om hvad der skal til for at være en slags faderfigur for unge med udfordringer.
Herunder er de filosofiske betragtninger som jeg har samlet sammen i rollen som den mennesker kunne komme til i alle situationer. Billedet viser min filosofi studie kammerater ved et møde i Andalusien 2019. Mine tanker om livet starter med vores univers og et big bang og jeg tænker at det vil slutte med et big slam. Ind imellem, har der kun været kaos, som har ramt jorden igen og igen. Til det sker, skal du leve i den mest usikre verden i universet og vores jord forandrer sig hele tiden både med hjælp fra mennesket og uden, du lever i en verden som er ved at forgifte sig selv og kvæle alle levende væsener i plast og kemikalier med mere.

 

Derfor søger du sikkert efter stabilitet, hvorfor jeg undrer mig, da det ikke kan lade sig gøre. Livskriser kommer i mange udgaver, former og af mange årsager samt, at de er der hele tiden.

Hvis du kan huske langt tilbage, er følgende et faktum, at barndom og ungdom er midlertidige scenarier. Du kan sikkert huske, at dine egne børn er midlertidige i dit liv. Parforhold er ofte midlertidige. Arbejde og livsopgaver er midlertidige. Det gode helbred er midlertidigt, sygdom er også midlertidigt. Livet kan være midlertidigt kort og endeligt. Din succes er midlertidig. Dit frie fald mod bunden er midlertidigt. Ledelser og kollegaer, konger og regeringer er midlertidige. Din nye og velfungerende bil er midlertidig. Din cykel og din vaskemaskine er midlertidig. Selv din trofaste hund er midlertidig til stede i dit liv og din verden. Din arvede genetik og dine sociale forhold samt socialklasse har også indflydelse på ovenstående scenarier. At alt i livet er midlertidig, må føre til, at du må forstå, at din livsførelse skal give mening for dig og dem du er sammen med, på disse præmisser, for livet er også, at der er mellemrum imellem det midlertidige, hvor man skal forholde sig til andre vigtige faktorer som din mulige og helt vilkårlige livslængde.

Sundhedsnedbrud, sygdomme og kriser som kommer fra jobbet, som stress, udmattelse og træthed, fastlåst i rollerne, som leder, specialist eller opgivelse ved livets forandringer. Man kan konstatere at livet ikke hænger sammen med den form for eksistens og livsførelse som kirken, samfundet, familie og den gode historie, fortæller er den rigtige. Derfor skal du søge trygheden i dig selv og finde den ro som giver dig liv.

Livet er faktisk at finde balance i at være, at løse opgaver, være forælder og helst live i nuet med de ressourcer jeg kan mestre.