Musikken

Musikken er af stor betydning for mig og for min familie. Jeg kommer fra et hjem med klaver så at sige.

Som ung i 60, 70, og 80 – erne fulgte jeg al den musik jeg kunne få ned igennem antenne på min B & O transistor og tilsvarende pladespiller. Det var pop og rock mainstream ikke andet. Min far spillede masser af musik på det opretstående

Musikkens sjæl og udtryk, specielt i sammensatte partiturer hvor både sangen og ikke mindst orkestret med stor besætning har bevæget mig og inspireret mig gennem mange år. Den klassiske guitar var grundlaget hos min musiklærer.

Jeg har sunget i flere kor og ikke mindst i gospelkor af flere omgange. Ungdommen gav mig muligheden at synge i sammenhængende 6 år hvor der både blev tid og råd til at indspille et par plader og mange tours i Skandinavien.

Gospel har være min foretrukne kor sang og performance mulighed, men kammer kor og klassiske kor har være stedet, hvor jeg har spændt buen, så at sige, og vundet over mine egne begrænsninger.

Rock og Blues samt pop kan jeg ikke komme uden om og jeg har mellem 60 erne og 90 erne lyttet til det samme som alle andre.

Operaen er jeg vokset op med, men fandt først ind til dynamikken midt i mit voksne liv ikke mindst via de tre store tenorers smukke levering i Rom i firserne, de har meget smukt på samvittigheden.

Jeg har siden totalt overgivet mig til opera og koncerter men mest opera af Italiens klassiske romantiker Puchini med opsætninger af Tosca, Boheme og Madame Butterfly. Disse dyrkes intenst med bekendte og venner, som er sangere i operaen, gentagne gange, helst hvert år.

Da jeg var 16 år gammel tog jeg med mine forældre til Kastrup kammerkor hvor jeg sammen med deres bekendte og vennernes børn begyndte at synge klassiske værker. Da jeg var 18 fandt jeg via spejdervenner ind i et kør som hed TUK, hvor jeg begyndte at synge gospel og dirigenten var den lyseste af de to på billedet og han hed Georg Julin og den mørke blev min personlige ven og hedder Robert Bob Bailey.

Begge er sangere men Robert har siden vi mødtes da vi begge var atten år gamle haft en karriere som p.t. går ud på at han synger sammen med Garth Brooks bland andet, han er USA s meste sælgende country sanger. Jeg har sunget i en del kor og musikensembler og senest stoppede jeg som 63 år med at synge i Helsingør Gospelkor.

 

 

 

 

Share