Men mange har erfaret, at der hele tiden er forandringer og nye udfordringer at skulle tage vare på ikke mindst i en Covid-19 tid.

Vores univers startede med et big bang og vil slutte i et big slam og ind i mellem, har der kun været kaos som har ramt jorden igen og igen over årene og lige pludseligt kollapser universet.

Til det sker, skal du leve i den mest usikre verden i universet og vores jord forandrer sig hele tiden både med hjælp fra mennesket og uden, du lever i en verden som er ved at forgifte sig selv og kvæle alle levende væsener i plast og kemikalier med mere.

Du søger sikkert stabilitet i den mest usikre verdensdel på jorden, hvorfor undrer jeg mig over, når du ved at livskriser kommer i mange udgaver, former og af mange årsager samt, at de er der hele tiden.

Hvis du kan huske langt tilbage, er følgende et faktum, at barndom og ungdom er midlertidige scenarier. Huske at dine egne børn er midlertidige i dit liv. Parforhold er ofte midlertidige. Arbejde og livsopgaver er midlertidige. Det gode helbred er midlertidigt, sygdom er også midlertidigt. Livet kan være midlertidigt kort og endeligt.

Din succes er midlertidig. Dit frie fald mod bunden er midlertidigt. Ledelser og kollegaer, konger og regeringer er midlertidige. Din nye og velfungerende bil er midlertidig. Din cykel og din vaskemaskine er midlertidig.

Selv din trofaste hund er midlertidig til stede i dit liv og din verden. Din arvede genetik og dine sociale forhold samt socialklasse har også indflydelse på ovenstående scenarier. At alt i livet er midlertidig, må føre til, at du må forstå, at din livsførelse skal give mening for dig og dem du er sammen med, på disse præmisser, for livet er også, at der er mellemrum imellem det midlertidige, hvor man skal forholde sig til andre vigtige faktorer som din mulige og helt vilkårlige livslængde.

Sundhedsnedbrud, sygdomme og kriser som kommer fra jobbet, som stress, udmattelse og træthed, fastlåst i rollerne, som leder, specialist eller opgivelse ved livets forandringer. Man kan konstatere at livet ikke hænger sammen med den form for eksistens og livsførelse som kirken, samfundet, familie og den gode historie, fortæller er den rigtige. Derfor skal du søge trygheden i dig selv og finde den ro som giver dig liv.

Livet er faktisk at finde balance i at være, at løse opgaver, være forælder og helst live i nuet med de ressourcer jeg kan mestre.

Share