Bådebygning

Over 3 år blev jeg selvlært bådebygger og jeg arbejdede sammen med tre gutter, som har haft en stor indflydelse på mit liv og kvalitetsbevidsthed.

Vagn Birkelund var ingeniør med olie som speciale, ofte kørende i en Morris 1000 og lejlighedsvis en Norton Commander 750 (det er en motorcykel af bedste slags). Han arbejdede med et projekt at konstruere og bygge en sejlbåd som både var familiebåd og samtidig kunne vinde Sjælland rundt, med det handicap som var sådan en båd til dels. Da han var ven af familien hyrede han mig efter en middag med klipfisk.

En af de mænd som arbejdede med ham var Erik Kjær, en omhyggelig jyde og landmand med posttraumatisk stress disorder, da han havde være i Gaza af flere omgange som FN soldat, han er døde desværre alt for ung på Nørrebro station af en hjerneblødning.

Derudover var der ofte den svenske tømrer Jan, et af de mennesker som viste mig, hvad kvalitet er og kan blive, når man lægger sin sjæl i arbejdet.

Båden vi byggede hed Darina og var en 23 fods glasfiber sejlbåd. Den var håndlavet fra inderst til yderst og vi knoklede ofte døgnet rundt, vi bygede 14 enheder.

Herunder er billederne af en Darina 23 som er sat til salg, 40 år efter og stadig i top stand.

 

 

 

Share