Fødevarefædigheder

Mad betyder meget for mig, både at spise den og at tilberede råvarer til retter, herunder en stor interesse for at bage brød. Det betyder så meget at jeg har taget stilling til at blive kok, blevet kogekone, at købe et bageri med blev bare brødbager og interesseret fortsat i at lave mad generelt.

Brød er bare sagen, det rigtige smager så godt at alle vil spise det.

 

 

Menu til inspiration:

Forret – Grovhakket tun med snittede saltagurker og hakkede løg i let sød mayonaise dressing, dertil pyntet med frisk dild, kogte grønne asparges og en stribe røget laks pålagt en skefuld sort stenbiderrogn, dertil frisk salat som bund oven på hjemmelavet ristet speltbrød.

Hovedret – Ovnstegt lammekølle stukket med frisk mynte og smurt med hvidløgspuré. Dertil smørristede forkogte og grov kartofler i timian og havsalt. Haricot Vertes og majs vendt i en smule persille smør. Serveres med sød mynte gelé og peberflødesauce.

On the side – hjemmelavet kigærtemos / hummus med citron og olivenolie, pyntet med sort oliven tappanade.

On the side – drænet yoghurt med spidskommen og let saltede friske rå agurker.

Efterret – Æblekage i smuldret smørdej, friskskårne danske madæbler blandet med jumbo rosiner og mandler, drysset med kanelsukker. Dertil creme fraice eller softice.

Forretten kan holde til en let sødlig og frugtagtig hvidvin.
Hovedretten som er lidt tung vil måske kunne bære en Ripasso Valpolicella, og øldrikkeren kunne prøve en blåbærøl eller en hampeøl.
Desserten går til en hedvin af den friske slags.

Min egen afslutning ville være følgende; 1/3 del Morgan Rom Gold, 1/3 del Roses Lime og 1/3 del dansk vand med lidt brus og en stor isterning.

CocaCola ad libitum og en Cerut Vanille vil runde det hele, men kun hvis du har været i kirke og talt med lægen.

At lave mad, ses på mig, være en glæde og en hobby som udspringer af et par måneder som ung skibskok på færgen Hamler der sejlede mellem Dragør og Lindham

.

Jeg har lavet mad til konfirmationer, guldbryllupper og bryllupper samt fødselsdage. Jeg lever stadig lejlighedsvis op til kogekonens gamle faglighed.

På et tidspunkt var en bekendt af mig ved at købe et bageri i Snekkersten og jeg meldte mig på som investor og bestyrer hvorfor jeg måtte lære at bage i større stil end hidtil.

Her er billeder fra bageriet og produktionen.

Share