Hvorfor & hvorom?

I reklamer og meddelelser fra stort set alle der vil have dig til at leve på en bestemt måde, er udgangspunktet, at dit liv kommer i flow og du styrer alt selv og hvis du ser ud på en bestemt måde eller forholder dig til dine udfordringer på en bestemt måde vil du blive lykkelig.

Dermed definerer vi livet som en jagt på lykke alene og uanset hvor perfekt du er eller ser ud vil du føle dig alene og til tider tom, samt uden at forstå hvorfor du ikke er rangeret i en bestemt klasse kasse eller når du går med det anbefalede tøj så finder du meningen med livet.

Virkeligheden er bare at alt det ovennævnte ikke findes, det er modeller som politikere og reklamefolk samt ledere arbejder med for at forstå dig eller manipulere dig med. Tag bare alt fra almindelige reklamer til datamisbrug, deres mål er at få dig til at handle på en anden måde, enten holdningsmæssigt, politisk eller forbrugsmæssigt.

Det er til at forstå at mennesker bliver forvirrede, da de ikke selv har styr og ansvar for de følelser der fremkommer når de bliver manipuleret til det ene eller det andet. De forstår måske at de bare er en del af hamsterhjulet men ikke hvorfor eller hvordan de kom derind uden at blive lykkelige når det nu er målet med selve livet, eller er det?

Faktum er således:

Barndom og ungdom er midlertidige scenarier.
Dine egne børn er midlertidige i dit liv.
Parforhold er ofte midlertidige.
Arbejde og livsopgaver er midlertidige.
Det gode helbred er midlertidigt, sygdom er også midlertidigt.
Livet kan være midlertidigt kort og dog så endeligt.
Din succes er midlertidig.
Dit frie fald mod bunden er midlertidigt.
Ledelser og kollegaer, konger og regeringer er midlertidige.
Din nye og velfungerende bil er midlertidig.
Din cykel og din vaskemaskine er midlertidig.
Selv din trofaste hund er midlertidig tilstede i dit liv og din verden.

Så hvis nu ikke meningen med livet er lykke, guld og grønne skove samt, at du har din egen frihed til at vælge om du skal leve eller dø i et liberalistisk kontrolsamfund eller i et socialt kontrolsamfund, hvad er det så?

At alt i livet er midlertidigt må føre til, at din livsførelse skal give mening – for dig og dem du er sammen med. Livet er også, at der er mellemrum imellem det midlertidige, hvor man skal forholde sig til andre vigtige faktorer som din mulige livslængde. Din arvede genetik og dine sociale forhold samt socialklasse m.v. Har du har en vilje til, at leve livet, i kaos, kan du finde mening, hvor vilkårligt det end er og bliver.

Husk at hvis man opdager, at man befinder sig i det sorteste kaos, skal man fortsætte med at bevæge sig, for der kommer et tidspunkt, hvor man er ude af det sorte kaos og kan se lyset igen.

Share