Liv & eksistens

Mit liv indeholder, som hos mange, en flersidet tilgang til verden. Den omfatter også en spirituel interesse og mine interesser og studier har omhandlet religion, tro, teologi og esoterisk filosofi. Udover mine andre fagligheder er disse for mig et vigtigt element for at kunne kende til verden som den er. 

På et tidspunkt da jeg ville læse teologi fandt jeg ud af, at jeg var en social funderet kristen, som ville gøre meget for de svage i livet og i samfundet, men det har jo ikke noget at gøre med at søge personlig frelse fra livet og døden, det som får mennesker til at søge det guddommelige og i kristen forstand Jesus.

Jeg blev i stedet socialchef i Københavns kommune, aktiv i politik og arbejder på at verden kan reddes. Det kan den dog ikke, så vi må lade jorden gå under og lade verden klare sig og måske sende menneskerne til en anden planet. Nå spøg til side, der er tiltag og mennesker både historisk og nulevende som kan lede verden, men der er desværre også dem som står i vejen herfor.

Hvad skal vi huske at gøre, hvis vi skal væk herfra meget pludseligt? Jeg har opdaget, at jeg har levet som om jeg allerede som elleveårig, hvor min morfar blev dræbt, har haft erkendelsen af, at alle dage i livet skal leves intenst og at jeg ikke ville fortryde en eneste dag. Det har i sig selv også haft nogle konsekvenser med fordele og bagdele ikke mindst en bred spændende karriere, 21 flytninger, 4 skilsmisser og en dejlig stor familie og nære relationer på tværs af grænser og skel.

En meget tæt relation sagde en gang, at jeg havde flere liv end de katte jeg var omgivet af.
Jeg har via forskellige ulykke typer være tæt på omkring syv gange lige fra, som seksåring, at drukne i Sønderborg havn og som femogtyve årig, lokaliserede at min faldskærm ikke ville folde sig rigtigt ud. Derudover fire totalsmadrede biler i uheld og ulykker, hvor min morfar blev dræbt ved siden af mig da jeg var elleve, og en del arbejdsrelaterede ulykker primært i forsvaret, hvor jeg oplevede at kuglerne fra et maskingevær, strøg omkring mig i natten, trods der ikke skulle skydes med skarpt. Jeg har fået en lymfekræft dødsdom, som heldigvis blev omgjort, i sidste stadie og senest døde jeg i 2019 og blev ganske fint genoplivet med ordene fra overlægen, kom du langt væk?
Der er flere “near misses” end disse, da jeg har flere kroniske sygdomme som alle vil dræbe mig uden medicinsk behandling, herunder i juni 2022 fået en pacemaker, da pulsen var på 40 konstant. 

Det er også den erkendelse denne hjemmeside bekender sig til, evnen til at leve og at gøre det som skal gøres, samt at slappe af og lade verden og tankerne finde ro. Jeg befinder mig ofte i samtaler og dialog med mennesker som ønsker mine erfaringer i et reflektorisk rum og ofte er det Kant eller Kierkegaard som trænger sig på.