Razzel Dazzel

Razzel Dazzel er bl.a. et begreb inden for camouflage af skibe, primært under første verdenskrig men også under anden verdenskrig, her også med andre militære materiel typer. Målet med bemalingen var at få et objekt til at se ud som et andet og sløre størrelsen så, bl.a. ubåde ikke kunne ramme, hver gang.

Jeg har brugt begrebet i en kommunikationsmæssig kontekst, fordi der er meget information, kommunikation og formidlingstekster som er sat sammen på en måde, for at vildlede mennesker, mere end at vejlede, og det drejer sig ikke om konspiration.

Razzel Dazzel var et medie som skulle ramme ned i problematikken, at ingenting er som det ser ud til at være og at løgn, falskhed, bedrageri samt korruption er lige som fremherskende i Danmark, som i andre lande. Den har bare en anden form og en form som vi accepterer da den i sin kerneform ikke har noget med fælleskabets penge og ydelser at gøre, og politik må gerne indeholde løgn, det opfattes bare som en spændende politisk form, uanset hvad konsekvenserne er.