Musik & Sang

    Jeg har – selvfølgelig – en musiksmag som afspejler arv og miljø samt identitet. Derfor er jeg helt tosset med country, gospel og klaverkoncerter samt opera og det er der for mig en vis logik i.

Man hører ofte at årsagen til at man synger, til trods for en spæd stemme, er at man kommer fra et hjem med klaver.

 

Det kunne være min undskyldning, for jeg har sunget med min far og denne på spillet piano siden jeg var lille, kammerkor fra teen årene og endelig både klassiske kor og fra rock og roll, et lille spring til gospel og blues, fra atten til femogtyve.

Gospel delen udvirkede en del, bl.a. en plade, en kæreste/kone samt at jeg for fyrre år siden, da jeg var tyve og skulle med til Holland og modtage en amerikansk sanggruppe.

Georg Julin som var vores musikgruppes leder havde sørget for at der var plads til gruppen og at koncerten i Holland havde os som VIP. Afsted vi kørte med Palle fra Helsinge bustrafik. Her mødte vi moderne gospel musik.

Det havde en ung sort mand med fra midt vesten som sanger, han hed Robert Bailey, kaldet Bob. Han forelskede sig i Danmark og kom ofte forbi til afholdelse af træning arrangementer ud i at kunne synge og synge gospel. Jeg var hans venlige hjælper, som så mange andre, i de år han boede i byen og kom ofte forbi til middag.

Herunder er billeder af Garth og Bob.

” Bailey optrådte på scenen med Garth Brooks i Portland i 2015. Bailey bosatte sig til sidst i Nashville og har siden 1990’erne indspillet og turneret med Brooks og Wynonna Judd som medlem af bands, der bakker op om countrymusikstjerner.