Polymath

At være efterspurgt forandringsleder har resulteret i et bevidst valg, af skifte jobroller og fag ca. hvert syvende år. Med en erhvervserfaring på halvtreds år, har jeg opsamlet mange forskellige fagligheder. Denne tekst forklarer den teoretiske og akademiske samt multifaglige erhvervsaktive virkelighed, med flere offentlige hverv og erhverv samt poster på samme tid. Det multifaglige opfattes ofte kun delvist, med mange fordomme, hvis man agerer som henholdsvis politiker, soldat, intellektuel, filosof og håndværker med videre, på samme tid, men det er løsninger som holder og har basis i erfaringer og faktisk viden.

Skuespiller Susse Wold sagde til mig for nogle år siden, at hun havde svært at forstå det multifaglige, men pointerede, at “du er meget tilstede med dine forskellige begrebsevner” og jeg kan mærke, at du gør det godt. Udtalelsen afspejler, at andre mennesker sjældent forstår min kompleksitet. Men den smukke tillid har jeg taget til mig, som POLYMATH person.

Flerfaglige personligheder herunder, forklarer om sig selv og andre som jeg, om at have flere fagligheder, at kunne flere ting med dybde og mental bredde. Se videoer om styrker og udfordringer.