Livet & spiritualitet

At være til, at gøre, at føle, at handle, at skabe og være aktiv og opføre sig som et begavet menneske har både noget med eksistens at gøre samt når dette giver mening er det den form for udfoldelse som er vigtig for verden og dine familie herunder dit arbejde.

Som så meget andet, er det livets oplevelse og den komplekse forståelse af verden som danner baggrunden for eksistensen. 

Eksistens indeholder tit spørgsmål til det guddommelige om meningen med at være født og hvorfor tingene er som de er. Det er selvfølgelig her, jeg selv har afprøvet livet med teologi og filosofi og med den baggrund, holder jeg både gruppesamtaler og dialoger om emnet at leve og overleve samt få puslespillet til at gå op.

Mit liv indeholder, som hos mange, en spirituel verden. Mine interesser og studier omhandlende religioner, tro, kristen teologi og esoterisk filosofi er for mig et vigtigt element for at kunne kende til verden som den er. Der er også historiske helte og kultagtige personer som sjældent er min kop the, men alligevel kommer disse elementer forbi mine forståelsesrammer.

På et tidspunkt ville jeg læse til præst, efter jeg havde slukket mine børns mors respirator så hun kunne dø, jeg fik et par semestre, men fandt ud af, at jeg var en social funderet kristen, som ville gøre meget for de svage i livet og i samfundet, men det har jo ikke noget at gøre med at søge personlig frelse fra livet og døden som mange mennesker tror og derfor opsøger det guddommelige.

Jeg blev i stedet socialchef i Københavns kommune, aktiv i politik og arbejder på at omverden kan reddes. Det kan den dog ikke, så vi må lade jorden gå under og lade verden klare sig og måske sende menneskerne til en anden planet, de også kan ødelægge. Nå spøg til side, der er tiltag og mennesker både historisk og nulevende som kan lede verden i den rigtige verden, men der er desværre også dem som står i vejen herfor.

En meget tæt relation sagde en gang, at jeg havde flere liv end de katte jeg var omgivet af.
Jeg har via forskellige ulykke typer være tæt på omkring syv gange lige fra, som seksåring, at drukne i Sønderborg havn og som femogtyve årig, lokaliserede at min faldskærm ikke ville folde sig rigtigt ud. Derudover fire totalsmadrede biler i uheld og ulykker, hvor min morfar blev dræbt ved siden af mig da jeg var elleve, og en del arbejdsrelaterede ulykker primært i forsvaret, hvor jeg oplevede at kuglerne fra et maskingevær, strøg omkring mig i natten, trods der ikke skulle skydes med skarpt. Jeg har fået en medicinsk dødsdom, som heldigvis blev omgjort, da jeg i hele kroppen havde aggressiv lymfekræft, i sidste stadie og senest døde jeg i 2019, da hjertet gav op med en grenblok, en blodprop i kranspulsåren og blev ganske fint genoplivet, og der er flere “near misses” end disse, bl.a. en tur med en træg faldskærm.

Hvad vi skal huske at gøre, hvis vi skal væk herfra meget pludseligt. Gennem livet har jeg opdaget, at jeg har levet som om jeg allerede som seksårig og elleveårig, hvor morfar blev dræbt, har haft erkendelsen, at alle dage i livet skal leves intenst og at jeg ikke ville fortryde en eneste dag. Det har i sig selv også haft nogle konsekvenser med fordele og bagdele.

Det er også den erkendelse denne hjemmeside bekender sig til, evnen til at leve og at gøre det som skal gøres, samt at slappe af og lade verden og tankerne finde ro.

Min mentor Christian Have med de lette svar fra professoren.

https://gaffa.dk/artikel/49946/20-sporgsmal-til-professoren-christian-have