Emperi og evidens siger at fødevarer som er forædlet mere end fem gange er dårligt for helbreddet og din krops funktion og din mad bliver dyrere herunder også madpakken.
Den varme mad skal du tænke over hvad indeholder og så lade den færdiglavede og komplekse mad ligge og tage hele stykker kød og enkle let tilberedte grøntsager på menuen.
Et let og enkel ret ville være kogt grønt som kartofler, rosenkål og blomkål i samme grude og så lave mos af det hele sammen, hurtigt og sundt. Kogt skinke i skiver eller måske kylling til er nemt at lave, for det passer sig selv i ovnen. Resterne laver jeg så pålægssalat af.
Derfor advokerer jeg for at du selv laver dit pålæg og udnytter rester som pålæge samt genfinder de gamle råd om en sund madpakke.
Jeg laver selv rullepølse, leverpåstej, fiskepålæg, skinke og kyllige salater.
Dertil indeholder madpakken også ting som rosinmad, bananmad, æblemad altså frugt på rugbrød som også er hjemmelavet herunder madboller som er bagt med havregryn og rugmel.
Alt i alt har jeg både en glæde om at vide hvad mine børn og familie spiser og har ikke maveonder og sure opstød længere.
Opskrifterne kommer herunder: