RISC Societetet

Er det din drøm at få din viden og dine meninger ud i et trygt forum?
Har du lyst og tid til at deltage i en tænketank, som kun er til for dig, din udvikling og til din egen inspiration?

Det er det jeg laver sammen med dig og flere, for vi har behov for at dele viden.

Det er mentalt vigtigt, at have noget at beskæftige sig med, som tager tankerne fra ens karriere og stressede livsgerninger. Gerne noget helt anderledes end det daglige og noget som udfordrer hjernen i en komplementerende verden samt i din verdens omgivelser. I mange år har jeg selv haft aktiviteter sideløbende for at kunne reflektere ud over hverdagens tanker, i en årrække var jeg på samme tid både kontorchef, kompagnichef og konsulent og det gav flere muligheder for at reflektere over roller og rammer samt egen og andres rummelighed samt den fælles visdom. Min store interesse for eget samfunds mekanismer og verden i forskellige sammenhænge kræver, at man kan tænke den tanke, at alt ikke er godt nok, enkelt og simpelt.

Da jeg senest havde afsluttet mine pædagogiske studier, efter mange år som underviser i ledelse, træning i adfærd og føring af mennesker, gik det op for mig, set med mine nye øjne, at ledelse er simpel pædagogik og for en stor dels vedkommende indeholder en situationsbestemt vidensdeling, både i en taktisk og strategisk kontekst.


Vidensdeling skaber innovation og indeholdt i en tænketank er det en særdeles god form for personlig udvikling for de som vil redde verden og mennesker, som det mindste og du er inviteret. Filosoffen Susanne Manly var projektchef i “det blå rum” på Teknologisk Instituts udviklingsafdeling og hun og erhvervspsykolog Edit Moltke Leth fik mig til at etablere en tænketank som blev RISC Societetet (logo øverst er kendemærket). En samling af krøllede hjerner som naturligt elsker vidensdeling og som deler deres viden for innovationens skyld. Det har verden brug for, hvis den bare ikke som altid, er bange for det ukendte. Tænketanken RISC Societetet var i starten mit hjertebarn støttet af Dr. Stefan Per de Freitas og vores fælles ven, direktør Christian Have.

 

Tænketanken er en frivillig nonprofit organisation, et selskab hvor der må og skal være højt til loftet.
RISC er det forklarende element – R for reaktiv tænkende og handlende, I for innovativ tilgang, S for sfumato som er det som vi ikke ser sker, men som sker og det er et af Leonardos beskrivelser af en male teknik og endelig er C for cooperation, et fælleskab. Societetet betyder et esoterisk selskab hvor det ikke er drømmen om forsiden på BT som er formålet.

Procesformen under mødeaktivitet i RISC Societetet er således:

Offentlig tilgængeligt mødested og lokalitet, hvor der kan afholde videndelingsmøder.

Ved hvert møde er der to til tre oplægsholdere som efterfølgende svarer på spørgsmål.

Deltagere skal ved møderne have meldt sig til at holde oplæg på efterfølgende møder, således at der genereres et løbende tilbud om videndeling, fornyelse af indsigt.

Formen styres af ejeren af RISC Societet Jan Skovgaard Nicolaisen eller af denne en udpeget tovholder på proces og form.

Tidslinjen for fremførelse er 20 minutters fremlæggelse og 15 minutters besvarelser hvis behovet er tilstede.

Dernæst er der pause på 30 minutter hvorefter næste oplægsholder kommer frem.

Der er mulighed for fælles debat i enten grupper eller i et samlet fora under løse former og med personlige aktiviteter.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail