Bådebyggeri

Vagn spurgte min far om han kendte en ung mand som ville arbejde på hans værft og værksteder efter skoletid. Efter at vi havde sat klipfisken til livs og drukket alt som kunne drikkes, så min far på mig og sagde at han godt kendte en ung mand. Så Vagn blev min første mentor og jeg mødte op efter skole og var blivende, de efterfølgende 3½ år. I årene 1972-1974 arbejdede jeg (vi byggede 14 stk. sejlbåde) i fritiden sammen med tre gutter, som har haft en stor indflydelse på mit liv og kvalitetsbevidsthed.

Vagn Birkelund var ingeniør med olie som speciale, ofte kørende i en Morris 1000 og lejlighedsvis en Norton Commander 750 (det er en motorcykel af bedste slags). Han arbejdede med et projekt at konstruere og bygge en sejlbåd som både var familiebåd og samtidig kunne vinde Sjælland rundt, med det handicap som var sådan en båd til dels.

En af de mænd som arbejdede med ham var Erik Kjær, en omhyggelig jyde og landmand med posttraumatisk stress disorder, da han havde være i Gaza af flere omgange som FN soldat, han er døde desværre alt for ung på Nørrebro station af en hjerneblødning. Derudover var der ofte den svenske tømrer Jan, et af de mennesker som viste mig, hvad kvalitet er og kan blive, når man lægger sin sjæl i arbejdet.

Båden vi byggede hed Darina og var en 23 fods glasfiber sejlbåd. Den var håndlavet fra inderst til yderst og vi knoklede ofte døgnet rundt. Her er billederne af en Darina 23 som er sat til salg 40 år efter og stadig i top stand.

Med en baggrund i 14 stk. 23 fods sejl og familiebåde under navnet DARINA, håndlavede, produceret og leveret har jeg gode håndværksmæssige muligheder for at skabe kvalitet inden for bådebygningsområdet, vedligeholdelse og aptering samt motorvedligeholdelse og rigning.

 
 

Specialer:
Joller og både og skibe lavet af glasfiber, stål eller aluminium herunder træ.
Motorer og deres vedligeholdelse samt mindre reparationer eller ændringer.
Justering og reparation af SEAVIEW og lignende udstyr.
Svejsning i aluminium og rustfri materialer udføres efter aftale. Reparation af aluminiums og glasfiber kano / Kajak.