Byg en båd

Bygget både:
Et er at kunne sejle, andet er at kunne søkort forstå, noget tredje er at bygge skibe.

I årene 1972-1974 arbejdede jeg (vi byggede 14 stk. sejlbåde) i fritiden sammen med tre gutter, som har haft en stor indflydelse på mit arbejdsliv og kvalitetsbevidsthed.

Vagn Birkelund var ingeniør med olie som speciale, ofte kørende i en Morris 1000 og lejlighedsvis en Norton Commander 750 (det er en motorcykel af bedste slags). Han arbejdede med et projekt at konstruere og bygge en sejlbåd som både var familiebåd og samtidig kunne vinde Sjælland rundt, med det handicap som var sådan en båd til dels. Han hyrede mig til hjælp ved en familiefest.

En af de mænd som arbejdede med ham var Erik Kjær, en omhyggelig jyde og landmand med posttraumatisk stress, da han havde være i Gaza af flere omgange som FN soldat, han er døde desværre alt for ung på Nørrebro station af en hjerneblødning. Derudover var der ofte den svenske tømrer Jan, et af de mennesker som viste mig, hvad kvalitet er og kan blive, når man lægger sin sjæl i arbejdet.

Båden vi byggede hed Darina og var en 23 fods glasfiber sejlbåd. Den var håndlavet fra inderst til yderst og vi knoklede ofte døgnet rundt. Her er billederne af en Darina 23 som er sat til salg 40 år efter og stadig i top stand.

Jeg har derfor gode håndværksmæssige muligheder for at skabe kvalitet inden for bådebygningsområdet, vedligeholdelse og aptering samt motorvedligeholdelse og rigning. De opsamlede specialer har i dag en tyngde med fokus på joller og både samt skibe lavet af glasfiber, stål eller aluminium herunder træ.
Motorer og deres vedligeholdelse samt mindre reparationer eller ændringer. Justering og reparation af SEAVIEW og lignende udstyr. Senere i min tid i søværnet var denne viden koblet på maskindelen m.v. er god ting at have i bagagen.