Uddannelse i arbejdsmarkedsjura og HR:
Jeg har haft mange mentorer som kun ville mig det godt og som pacede mig til at få gang i en personlig udvikling. Ved flere tilfælde fik jeg adgang til uddannelse efter jeg havde fået diverse jobs altså en omvendt rækkefølge, fordi jeg kunne håndtere jobbene og fik aftalt at uddanne mig tilsvarende.

Det startede med at tage på skolebænken i forsvarets skoler herunder center for lederskab. Derefter fik jeg muligheden for at læse Human Ressource Mannagement hos DJØF, ligeledes at læse jura på A-kassernes skoler. Forvaltningshøjskolen var jeg på da jeg var kontorchef og senere læste jeg SigSigma på Ålborg Universitet da jeg var produktionschef, af interesse læste jeg lidt teologi og filosofi og senest i en alder af 52 erhvervspædagogik samt en del mere. Det hedder vist livslang læring. Længst varede uddannelsen i arbejdsmarkeds og beskæftigelsesjura, det tog tre år og er kun en lille, men kompliceret del af juraen landet bygges på.

Lige  efter min rolle i det militære var ved sin afslutning fik jeg job som arbejdsformidlingskonsulent ved arbejdsformidlingen i Helsingør. Da jeg havde været der en uges tid og mængden af post, bekendtgørelser, lovændringer fra flere ministerier blev ved med at lande på mit bord, spurgte jeg om, hvornår det holdt op så jeg kunne læse de vigtige ting, sagde min chef at AF konsulenten var den faglighed som skulle orientere sig i de fleste love, da der var relevans i sociallovgivningen, arbejdsmarkedet love, beskæftigelsesregler som i almindelige politiske forhold, som hele tiden skulle tages til indtægt. Naturligvis blev min forståelse af faget hurtigt bragt op på niveau så jeg kunne hjælpe de ledige bedst muligt. Det ødelagde jeg selv ved at acceptere jobcentermodellen da jeg var leder af beskæftigelsesindsatsen i Hvidovre kommune. Undskyld.

Men indsigten har jeg og kan da læse indad i tekster lavet af jurister.