Udfoldelse, kreativitet, musik & sang

Fotograf, maler & sanger

Udover sang og performance er det billedelige et behov som finder vej, også på andre områder. Billederne her er simple udtryk for en drøm eller en tanke jeg har haft og malet med behovet for stærke indtryk via farver, de mange jeg har lavet hænger i mit hjem og mange er i andre hjem. Lejlighedsvis tvinger kreativiteten sig ud gennem hænderne med et krav om farver og lærred.

 

Men dette startede egentlig med, at jeg begyndte at fotografere i folkeskolen hos en fantastisk lærer ved navn Leif. Han lærte mig og andre alt om lys, fremkaldelse af film, fremstilling af filmruller og alle de muligheder kreativiteten kan få ud af de sorte og hvide gråtoners forskelle ved den rigtige behandling. Faktisk syntes jeg at håndværket bag fotografering var en vigtig del for en dybere forståelse for dannelsen af billeder.

 

Jeg har en musiksmag som afspejler arv og miljø samt identitet. Derfor er jeg helt tosset med country, gospel og klaverkoncerter samt opera og det er der, for mig, en vis logik i. Man hører ofte at årsagen til at man synger, til trods for en spæd stemme, er at man kommer fra et hjem med klaver. Det kunne være min undskyldning, for jeg har sunget med min far og denne spillet på piano siden jeg var lille. Kammerkor fra teen årene og endelig både klassiske kor og fra rock og roll, et lille spring til gospel og blues, fra atten til femogtyve, derefter kom operaen ind i mit liv. Gospel delen udvirkede en del, bl.a. en plade, en kæreste/kone samt at jeg for fyrre år siden, da jeg var tyve og skulle med til Holland og modtage en amerikansk sanggruppe. Georg Julin som var vores musikgruppes leder havde sørget for at der var plads til gruppen og at koncerten i Holland havde os som VIP. Her mødte vi moderne amerikansk gospel musik. Det havde en ung mand med fra USA som sanger, han hed Robert Bailey, kaldet Bob. Han forelskede sig i Danmark og kom ofte forbi til afholdelse af træning arrangementer ud i at kunne synge og synge gospel. Jeg var hans ven i de år han boede i byen og han kom ofte forbi til middag. Her er et billede af Bob i min lejlighed. Bob Bailey optræder på scenen med Garth Brooks. Bailey bosatte sig til sidst i Nashville og har siden 1990’erne indspillet og turneret med Brooks og Wynonna Judd.   

Georgs Julin og Tværkirkeligt Ungdoms Kor mødtes efter 45 år
Georg Julin var initiativtager til TUK og senere til Mini-TUK og Unity. Han var også som radiovært med til at indføre den moderne kristne musik i kirkerne. Men målet var at komme ud til de ikke-kirkelige.
Georg Julin er uddannet i økonomi, IT og salg, men har hele livet haft med kreative og frivillige opgaver at gøre, især som leder af flere kor. Fra 1977 til 1997 var han ansat i Danmark Radios underholdningsafdeling. Siden 1997 har han været tilrettelægger og vært på landsdækkende og regionalt TV. Georg Julin har været arrangør og konferencier ved langt over 350 koncerter, turnéer med danske og udenlandske kunstnere. Han er musikproducer og medudgiver af over 50 danske CD’er. I 14 år var han fast klummeskribent under titlen “Højt Humør” i Familie Journalen. I 2009 tog han en master i oplevelsesledelse fra Roskilde Universitet. Han har også arbejdet for at markedsføre Bornholm i en årrække. Senest har han udgivet bogen “Den fjerde alder”. I sine yngre dage var Julin medarbejder på Udfordringen, og han har været rejseleder på en læserrejse til Israel.
For over 45 år siden stiftede Georg Julin med flere det tværkirkelige ungdomskor – TUK – i et oprigtigt ønske om at nå mennesker uden for kirkerne med det eviggyldige budskab om Jesus Kristus som Verdens frelser. – Det var en hård tid i 1970’erne, hvor ungdomskulturen havde en helt anden dagsorden i Danmark – også inden for kirkerne, husker Georg Julin, der også fik en karriere som radiovært. – De forskellige kirkesamfund var nærmest forargede over, at man ville ”trække de unge ud fra deres kirke” og ind i et andet fællesskab. Heldigvis var der også progressive og nytænkende ledere, der opmuntrede. Og rent faktisk kom koret til at synge for rigtig mange mennesker UDEN for kirkerne – på gaden, i forlystelsesparker og i sportshaller. Inspirationen til koret kom fra USA, hvor den kristne rytmiske musik (CCM – Contemporary Christian Music) virkelig havde vundet indpas både i kirkerne, men også i offentligheden.
TUK-busen kørte Tværkirkeligt Ungdoms Kor rundt til koncerter i Danmark.
Georg Julin tog, sammen med en række sangere og musikere på tværs af forskellige kirkesamfund, initiativet til at danne TUK. Organisationen Gospel Sound havde i årene forinden inviteret til flere offentlige kristne koncerter i både Tivoli, på Bakken og andre offentlige forlystelsessteder i Danmark med lignende kor fra USA på turné i Danmark, bl.a. Continental Singers og Renaissance. TUK engagerede sig i både kassettebånds-indspilninger, grammofonplader og til musicalerne Reconciliation i 1975 og ”…og der blev lys” i 1980.
Gensyn i maj 2022
Dengang for 45 år siden…
Onsdag den 25. maj samledes 22 ud af de 24 oprindelige medlemmer til en genforening i Købnerkirken på Amager, hvor koret i sin tid havde lånt lokaler til øvelser. Det blev til en fantastisk oplevelse for alle, da mange ikke havde set hinanden siden 1980. Det lykkedes at genkende hinanden, trods de mange års forskel i udseende, men bestemt ikke i hjerterne. Mange minder blev udvekslet, og der blev naturligvis prøvet en enkelt sang af, hvor alle kendte både deres oprindelige stemmer – og pladser i koret. Sangene
I maj 2022 til gensynsfest…
ville nok være i genren gospel i dag, hvilket i sig selv er blevet et begreb i dagens Danmark – måske med inspiration fra netop – TUK, Mini-TUK, og senere Unity – alle ”gospelkor” udsprunget af samme initiativtagere. – Mange historier blev udvekslet den 25. maj, også om hvor de enkelte medlemmer i dag medvirker i et evangelisk arbejde. Det var en fornøjelse at opleve de mange ”aldrende” sangere, der ved afskeden flere timer senere begejstret sagde: ”Hvornår skal vi mødes og synge sammen igen?” fortæller Georg Julin. Det blev et klart startskud til, at der inden længe inviteres til en øveaften og muligvis efterfølgende offentlig koncert. Men, mon så ikke koret skal hedde TAK – Tværkirkeligt Alderdoms Kor, bemærker han. – Vi ved jo, at den seje generation mellem 60 og 80 i snit bliver 21 år ældre end den forrige generation, så hvem ved, måske er der også en kommende turné eller musical på vej. Herunder er den foretrukne musikform vi anvendte til vores musicals og tours i Skandinavien.
 

Rock som rykker. Holly mødte jeg i 2002 i Snekkersten. Hun havde sunget med Ike og Tina Turner og senere overtaget Tinas rolle som sangerinde. Hendes tidligere kæreste er min barndomsvenindes mand og de bor i Paolo Alta i Cal. Deres bryllup var henlagt til Snekkersten hvor hun var på scenen hele aftenen. Aldrig har jeg været til en så intens udfoldelse og så stor kvalitet som den aften, det var virkelig en oplevelse for livet.