Musik & sang

Sanger:
Jeg har en musiksmag som afspejler arv og miljø samt identitet. Derfor er jeg helt tosset med country, gospel og klaverkoncerter samt opera og det er der, for mig, en vis logik i. Man hører ofte at årsagen til at man synger, til trods for en spæd stemme, er at man kommer fra et hjem med klaver. Det kunne være min undskyldning, for jeg har sunget med min far og denne spillet på piano siden jeg var lille. Kammerkor fra teen årene og endelig både klassiske kor og fra rock og roll, et lille spring til gospel og blues, fra atten til femogtyve, derefter kom operaen ind i mit liv.

Gospel delen udvirkede en del, bl.a. en plade, en kæreste/kone samt at jeg for fyrre år siden, da jeg var tyve og skulle med til Holland og modtage en amerikansk sanggruppe. Georg Julin som var vores musikgruppes leder havde sørget for at der var plads til gruppen og at koncerten i Holland havde os som VIP. Her mødte vi moderne amerikansk gospel musik.

Det havde en ung sort mand med fra midt vesten som sanger, han hed Robert Bailey, kaldet Bob. Han forelskede sig i Danmark og kom ofte forbi til afholdelse af træning arrangementer ud i at kunne synge og synge gospel. Jeg var hans ven i de år han boede i byen og han kom ofte forbi til middag. Herunder er billeder af Bob i min lejlighed.

Bob Bailey optræder på scenen med Garth Brooks. Bailey bosatte sig til sidst i Nashville og har siden 1990’erne indspillet og turneret med Brooks og Wynonna Judd.