Vincent Seremet med et ben i fremtiden

Vincent Seremet blev født ved Ringsted flyveplads i 1930 og døde den 8-12-2022. Som ung sprang Seremet faldskærm, men han havde en drøm om at kunne slippe jorden ved egen kraft og selv bestemme hvor han skulle lande.

I perioden 1957-96 opfandt og konstruerede Seremet næsten 30 forskellige ryghelikoptere, enmandshelikoptere, autogyroer og flyvende vinger.

Seremet fik i 1957 til opgave at konstruere et flyvende instrument der skulle veje mindre end 50 kg og erobre luftrummet med det. Det skulle kunne transporteres i bagagerummet på en lille personbil. I 1958 kom så den første ryghelikopter på bare 40 kg. Det var dengang at Seremet opdagede hvorfor der er bagrotor på helikoptere. Seremet kom i luften, propellen stod stille og Seremet snurrede rund, og mere end 30 cm blev det ikke til.

Seremet har altid selv testet sine opfindelser. For nogle år siden testede han en faldskærm fra 8 km højde, med iltmaske. Men der er også succes på succes. Brækkede lemmer hørte til dagens orden når nye opfindelser skulle testes. Men testet blev de.